РФ поширює фейки про нібито виселення українських переселенців з прихистку у Франції заради «нелегалів з Африки» – ЦПД

Джерело: Центр протидії дезінформації

Російські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про те, що у Франції українських переселенців нібито виганяють на вулицю заради “нелегалів з Африки”.

“Ворожі ресурси поширюють сюжет французького телеканалу CNews, підписуючи його маніпулятивним заголовком: “У Франції українських біженців виганяють на вулицю заради нелегалів з Африки”, – повідомили у ЦПД.

А також пояснили, що насправді у сюжеті телеканалу не мовиться про те, що українських переселенців виганяють зі школи на вулицю заради мігрантів з Африки. Хоча українські переселенці дійсно проживали у школі деякий час, однак на момент заселення туди мігрантів їх у будівлі вже не було.

Відтак, російська пропаганда навмисно поширює подібні маніпуляції, щоб створити відчуття втоми від війни в Україні у громадян країн-союзників.

Скріншот: Центр протидії дезінформації

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…