Помічений у КНДР російський літак викликає стурбованість через можливі угоди про зброю, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Позаплановий російський військовий VIP-літак приземлився в столиці Північної Кореї Пхеньяні цього тижня, а потім повернувся в Москву.

Дані відстеження FlightRadar24 свідчать, що Іл-62М ВПС Росії летів з Москви в Пхеньян і прибув у вівторок, 26 вересня, вранці. 

Бортовий номер літака вказує на те, що це був той самий літак, який Росія відправила до Північної Кореї в серпні під час поїздки міністра оборони Сергія Шойгу до Пхеньяна.

Дані FlightRadar24 також вказують на те, що літак повернувся до Росії в четвер, 28 вересня, після того, як він пробув у Північній Кореї два дні. 

Спеціалізована служба NK News, яка помітила прибуття літака, заявила, що тиша навколо польоту могла свідчити про те, що на борту були військові чиновники для переговорів щодо зброї чи передачі технологій.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.