Зеленський поспілкувався з британським актором та амбасадором United24 Марком Стронгом: обговорили підтримку українських шкіл

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався в режимі відеозв’язку з британським актором Марком Стронгом, який став амбасадором фандрейзингової платформи United24 і підтримав напрям “Освіта і наука”.

Глава держави подякував зірці фільмів “Шерлок Голмс”, “Кінгсмен”, “Загадкове вбивство – 2”, “Рок-н-рольник”, “Гра в імітацію” за те, що він зосередить свої зусилля на підтримці українських шкіл.

За словами президента, надзвичайно важливо допомогти українським дітям здобувати якісну освіту попри повномасштабну війну. А півтора мільйона з них сьогодні навчаються дистанційно, тому необхідно повернути їх у шкільні класи.

“Це також дуже важливий сигнал, щоб люди поверталися в Україну, – що життя триває. І коли діти можуть навчатися в сучасних безпечних школах – це також надважливий сигнал для їхніх батьків, які перебувають сьогодні на передовій, що вони можуть концентруватися на тому, що відбувається на полі бою, і не думати щосекунди, чи в безпеці їхні діти”, – наголосив Зеленський.

Своєю чергою, Марк Стронг зазначив, що для нього честь стати голосом українських дітей у світі задля того, щоб у них було краще майбутнє.

“Як батько двох синів, я усвідомлюю важливість якісної освіти та необхідність ходити до школи, спілкуватися з друзями, здобувати не лише знання, а й навички, необхідні для дорослого життя. Українські діти заслуговують на те, щоб отримувати все необхідне”, – сказав актор.

Нагадаємо, що 5 серпня, у свій день народження, Марк Стронг узяв участь у благодійному матчі Game4Ukraine у Лондоні, метою якого було зібрати кошти на відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею на Чернігівщині.

Довідково. Майже за 16 місяців роботи ініційованої президентом України Володимиром Зеленським фандрейзингової платформи United24 завдяки пожертвам із понад 110 країн зібрано більш як 470 млн доларів.

Серед амбасадорів United24 – співачка та акторка Барбра Стрейзанд, американські актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер і Міша Коллінз, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, креативний директор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантріспівак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, шеф-кухар Хосе Андрес, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик та Олександр Зінченко.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.