OpenAI анонсувала запуск функції озвучення відповідей ChatGPT

Джерело: Bloomberg

Компанія OpenAI оголосила про запуск нової функції, що дозволить застосунку на основі штучного інтелекту ChatGPT відповідати на голосові запитання та команди користувачів п’ятьма різними голосами.

Незабаром користувачі матимуть можливість обирати голос у додатку чат-бота від OpenAI. Всього буде п’ять доступних голосів. В OpenAI розповіли, що до створення моделі штучного інтелекту, яка б перетворювала текст на людську мову, були залучені актори озвучування.

Водночас ChatGPT буде створювати аудіоверсію згенерованого за запитом тексту, озвучуючи його обраним голосом. Утім, незважаючи на здатність ChatGPT вигадувати тексти до пісень, співати чат-бот відмовляється.

Нова функція буде доступна власникам щомісячної підписки ChatGPT Plus, яка коштує 20 доларів США на місяць, а також корпоративним користувачам.

За словами співрозмовників видання, запуск функції озвучення відповідей ChatGPT може створити відчуття, що користувачі ведуть із чат-ботом “більш людяну” розмову. Разом з цим за допомогою нової функції чат-бот зможе конкурувати із голосовими асистентами відомих компаній, зокрема з Google (Google Assistant), Apple (Siri) або Amazon (Alexa).

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.