Угорщина вважає поступку України щодо OTP Bank недостатньою, — МЗС країни

Джерело: Index

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статут міжнародного спонсора війни для угорського OTP Bank, чого неодноразово вимагала Угорщина. В НАЗК сподівались,  що таке рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро життєво необхідної військової допомоги ЄС для українського народу.

Речник Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини відреагував на цю новину.

“Те, що НАЗК тимчасово призупинило ОТР статус міжнародного спонсора війни, суттєво нічого не змінило”, – зазначив він.

Він додав, що позиція Угорщини чітка: “Поки OTP не буде вилучено зі списку, Угорщина не буде сприяти будь-якому додатковому фінансуванню ЄС щодо постачання зброї в Україну”. 

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто посварився з міністеркою закордонних справ Німеччини в Брюсселі з цього приводу. Анналена Бербок заявила, що незрозуміло, яку роль OTP відіграє у війні Росії в Україні.

Міністр закордонних справ Угорщини категорично відкинув усі звинувачення.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…