Уночі над Україною знищено 29 ворожих БпЛА та одну крилату ракету

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 3 жовтня російські загарбники вчергове атакували Україну дронами-камікадзе та крилатою ракетою. Майже всі ворожі цілі було знищено.

Згідно з даними, цієї ночі окупанти випустили по Україні 31 ударний БпЛА “Shahed” та крилату ракету “Іскандер-К”.

Всі пуски здійснювались з тимчасово окупованого Криму: БпЛА випускали з мису Чауда, а ракету – з району Джанкой.

У південних та східних областях працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні війська, винищувальна авіація, підрозділи мобільних вогневих груп.

Цілі знищувались у зонах відповідальності повітряних командувань “Південь” та “Схід” у межах Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Усього силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено тридцять повітряних цілей:

– 29 “Shahed-131/136”;

– 1 крилату ракету “Іскандер-К”.

  • У ніч на 3 жовтня над Дніпропетровською областю силами ППО збито 13 російських безпілотників та одну крилату ракету.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.