Фінляндія шукає способи витіснити російських власників з Гельсінської Арени

Джерело: Reuters

Фінляндія шукає способи взяти під контроль найбільшу спортивну арену країни Helsinki Halli, яку було закрито минулого року через санкції проти її російських власників-мільярдерів.

За оцінками столичної влади, готелі, ресторани та інші підприємства втрачають до 400 мільйонів євро доходу на рік, поки арена не працює.

У міністерстві закордонних справ і юстиції Фінляндії повідомили, що вони також розглядають варіанти експропріації приміщення, якщо російські магнати відмовляться продати свої частки добровільно.

Мер Гельсінкі Юхана Вартяйнен сказав, що місто сподівається, що російські власники добровільно продадуть нерухомість.

“Ми знаємо, що тривають активні переговори щодо продажу арени, і ми сподіваємося, що угода буде продовжена якнайшвидше, щоб повернути арену у користування жителям Гельсінкі”, сказав Вартяйнен.

Проте поточні правила санкцій ЄС не передбачають експропріацію заморожених активів, що може ускладнити продаж, додає він.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.