З 1970 року популяції диких тварин скоротилися на майже 70% — звіт

Джерело: пресслужба wildanimals.ua

4 жовтня, у Всесвітній день захисту тварин, у Центрі порятунку диких тварин нагадали, як важливо бути гуманними. І закликали кожного вже зараз зробити свій внесок у трансформацію масового споживання.

Відповідно до звіту Всесвітнього фонду дикої природи Living Planet Report за 2022 рік, популяції диких тварин ссавців, птахів, земноводних, рептилій і риб з 1970 року скоротилися в середньому на 69%.

Зазначається, що нині вже багато видів диких тварин зникли чи опинилися під загрозою:

  • змінюється клімат;
  • зникає і фрагментується середовище існування тварин;
  • процвітає браконьєрство та експлуатація диких тварин.

В організації пояснили, що через дії людини природа втрачає біорізноманіття, що, своєю чергою, суттєво впливає на добробут планети та людей.

Нам потрібна трансформація поглядів на виробництво, споживання та співіснування з іншими видами, наголосили у Центрі захисту диких тварин.

І закликали вже зараз зробити свій внесок:

  • дотримуйтеся свідомого споживання – використовуйте менше пластику, розділяйте сміття, компостуйте за можливістю відходи;
  • відмовтеся від хутра;
  • не підтримуйте експлуатацію диких тварин, утримання та розведення диких у неволі; відпишіться від блогу з дикими в домашніх умовах та не популяризуйте їх експлуатацію в соцмережах; не ходіть у контактні зоопарки, цирки та дельфінарії.

Майбутнє природи та світу – в наших руках, мовиться у заклику.

Довідка. У 1931 році під час міжнародного конгресу захисників природи в Італії прийняли важливе рішення. Учасники конгресу погодили визначити 4 жовтня Всесвітнім днем захисту тварин. Всесвітній день тварин міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.