Сунак: «Українці доведуть справу до кінця»

Джерело: SlyNews

4 жовтня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак наголосив, що Лондон є світовим лідером у наданні підтримки Україні.

Виступаючи на конференції Консервативної партії, Сунак закликав міжнародних союзників Великої Британії надати Україні необхідне озброєння, аби допомогти перемогти у війні проти Росії.

Ми були першою країною, яка відправила західні танки до Києва. Тепер понад десять інших, зазначив він. Ми були першою країною, яка надіслала зброю далекого радіусу дії – тепер Франція та США слідом. Ми були першими, хто погодився навчати українських пілотів, зараз зголосилось вже більше десятка інших. Я кажу це нашим союзникам: якщо ми дамо президенту Зеленському інструменти, українці завершать справу.

Частину свого виступу він завершив вигуком українською мовою: “Слава Україні!”.

Читайте також: Чому важливо продовжувати підтримку України – Майк Помпео

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.