У вересні українська ППО знищила рекордну кількість Shahed за весь період їх застосування

Джерело: Петро Черник у коментарі АрміяInform

Військовий експерт Петро Черник повідомив, що упродовж цього року ворожа армія посилила використання безпілотних ударних систем, зокрема Shahed-136 та Shahed-131.

Черник пояснив, що ці безпілотники мають важку бойову частину вагою майже 50 кг. Фактично це середня вага важкого 152-міліметрового снаряда.

Як зауважив експерт, РФ використовує ці БпЛА в найширшому масштабі, що дозволяє їм виробляти велику кількість ракет. На основі інформації з відкритих джерел, можна припустити, що РФ може виробляти до 100 ракет таких типів, як “Калібр”, Х-101 і Х-47М2 “Кинджал” на місяць.

Весь стратегічний накопичений потенціал неядерних ракет вони в цілому застосували. Зараз росіяни живуть у режимі “виготовили — застосували”. Свій грудневий показник у 236 ракет минулого року вони досі не повторили, а отже, мусять вдаватися до застосування саме такої зброї, як безпілотні ударні системи, – акцентував Черник.

Військовий експерт наголосив, що ворог посилив частоту їхнього застосування. Так, у літньому циклі в середньому по місяцях росіяни застосовували в межах від 160 до 240 Shahed. Одначе, найвищий показник був у травні — поза 400 Shahed.

У вересні встановлено абсолютний рекорд, коли застосовано більше ніж п’ятсот Shahed, – повідомив Черник.

Нагадаємо, у секретному документі, надісланому Києвом своїм західним союзникам, зазначено, що іранські безпілотники-камікадзе, які використовувала РФ в останніх атаках на українські міста, оснащено європейськими компонентами.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.