Іран представив новий безпілотник «Каман-19»

Джерело: The Jerusalem Post

Армія Ісламської Республіки Іран представила новий безпілотник “Каман-19”, який вони розробили під час навчань.

“Каман-19” успішно порушив зв’язок між іноземними безпілотниками та їх наземною базою за допомогою електроніки.

У вересні Іран оголосив, що розробив “дрон найдальшого радіуса дії у світі”. Безпілотники ймовірно були надані Росії з моменту їх розробки.

Нагадаємо, що Іран погрожував використати свою технологію безпілотників проти своїх супротивників, а саме Ізраїлю, і допомагав Росії у їх війні проти України, надаючи безпілотники армії РФ. 

Серед безпілотників, які Іран ймовірно поставив Росії, є суперечливий безпілотник Shahed-136 “Камікадзе”.

“Хоч ця зброя не має хороших результатів у знищенні цілей, Росія, ймовірно, вважає її корисною приманкою, яка може відвернути українську протиповітряну оборону від більш ефективних російських крилатих ракет”, — заявили в міністерстві оборони Великої Британії в лютому.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.