Іспанія запропонувала Україні нові системи ППО

Джерело: Devdiscourse

5 жовтня Іспанія запропонувала Україні нові системи протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками для захисту енергетичної та портової інфраструктури.

Також очікується, що іспанська армія навчатиме українських військових користуватися цими системами та надаватиме більше обладнання для розмінування.

Зазначимо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Іспанії для участі в ІІІ саміті Європейської політичної спільноти провів зустріч з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Під час зустрічі сторони обговорили необхідні кроки щодо реалізації української “формули миру”. Зокрема, мовилося про підготовку наступної зустрічі на рівні радників, яка має відбутися найближчим часом. Також лідери приділили увагу збереженню міжнародної підтримки України.

Зокрема, сторони докладно обговорили наступний оборонний пакет від Іспанії, який міститиме боєприпаси, артилерію, антидронні системи та засоби протиповітряної борони, обладнання для розмінування.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.