На тибетському форумі глава МЗС Китаю закликав до «територіальної цілісності»

Джерело: Reuters

5 жовтня міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив на форумі в Тибеті, що країни регіону повинні поважати суверенітет одна одної на тлі кипіння напруженості з Індією “через спірний кордон у східних Гімалаях”.

Ми повинні дотримуватися взаємної поваги та довіри, спільно підтримувати регіональну єдність і поважати суверенітет і територіальну цілісність один одного, — сказав Ван на форумі в місті Ньїнчі.

На форумі в Тибеті, третьому раунді трансгімалайського діалогу з моменту його започаткування у 2018 році, були присутні офіційні особи з таких країн, як Непал, Пакистан, Афганістан і Монголія. Водночас представників Індії серед присутніх не було.

Відносини між Китаєм та Індією загострилися у 2020 році після зіткнення на кордоні, під час якого загинули 20 індійських і четверо китайських солдатів. Цього року Китай розлютив Індію, опублікувавши карту, на якій індійський штат Аруначал-Прадеш у східних Гімалаях позначено як частина південного Тибету.

Експерти ООН цього року неодноразово висловлювали занепокоєння щодо Тибету, зокрема у серпні, коли порушили питання ув’язнених тибетських правозахисників.

Згідно із заявою держсекретаря США Ентоні Блінкена, у серпні Сполучені Штати запровадили візові санкції проти китайських посадовців за участь у “примусовій асиміляції” тибетських дітей через державні школи-інтернати, спрямовані на знищення традицій Тибету.

Ван заявив, що “брехня, сфабрикована деякими західними силами” щодо Тибету заснована на ідеологічній упередженості та розкриється “перед обличчям фактів”.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.