Побиття мобілізованих співробітниками Тернопільського ТЦК: розпочато перевірку

Джерело: журналіст, громадський активіст Костянтин Андріюк, Тернопільський ТЦК і омбудсман Дмитро Лубінець

У мережі поширили відео, де співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у Тернополі б’ють людину. В Офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявили, що розпочинається перевірка за цим фактом.

Раніше Костянтин Андріюк на своєму каналі у Telegram поширив відео, де двоє військових завдали кілька ударів своїм підлеглим. У ТЦК вже відреагували на подію:

“Що спровокувало конфлікт? Словесні образи та зухвалість з боку громадян по відношенню до працівників ТЦК СП? Приниження їх гідності? Нанесення удару військовослужбовцю, як на одному з відео? Для з`ясування усіх обставин, які відбулися, керівництвом Тернопільського ОТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів”, — заявили у пресслужбі.

Дмитро Лубінець зазначив, що побачив кадри з побиттям мобілізованих. Він наголосив, що “так не повинно бути”. Перевірка буде проведена, аби встановити обставини порушення прав людини.

Він додав, якщо комусь відомі факти порушення прав військовослужбовців, резервістів та мобілізованих треба звертатися до Офісу омбудсмена за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008, або написати на електронну пошту [email protected]. Також можна зателефонувати на гарячу лінію за номером: 0800501720

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.