Армія РФ посилює мінування в окупованій частині Запорізької області – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Російські війська посилюють мінування поблизу Роботиного і Вербового, намагаючись закріпити ЗСУ на ділянках фронту, віддалених від західної частини Запорізької області.

За даними аналітиків, російські бойовики розпочали повторне мінування раніше розмінованих територій на лінії Роботине-Вербове (від 10 до 18 км на південний схід від Оріхова) для досягнення тактичної раптовості.

При цьому росіяни посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області. Це зроблено для того, щоб розтягнути оборону української армії та відвернути сили від південного напрямку.

За словами речника Таврійського угруповання військ України полковника Олександра Штупуна, російські армійці намагаються зафіксувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, щоб не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.