В українських Карпатах загинув турист

Джерело: пресслужба Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області

В українських Карпатах загинув мандрівник. Тіло туриста було знайдене на схилах Говерли.

“8 жовтня об 11:40 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час спуску двох туристів зеленим маршрутом з гори Говерла вони заблукали і потребують допомоги рятувальників. О 12:15 для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено ДПРВ Ворохта-2 та рятувальників поста Заросляк”, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що о 14:20 одного з туристів знайшли між “синім” та “зеленим” маршрутом та доставили на базу Заросляк.

Фото: ДСНС

“Згодом між Говерлівським водоспадом і синім маршрутом був знайдений 2-й турист (без ознак життя), рятувальниками проводилися реанімаційні заходи, проте безуспішно. Рятувальники тіло загиблого транспортували до підніжжя гори та передали працівникам поліції”, – розповіли рятувальники.

У зв’язку з цим туристів закликали відповідально ставитися до походів, не виходити на високогір’я в період ускладнення погодних умов та дотримуватися правил безпеки в горах.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.