Росія передала ХАМАСу захоплену в Україні іноземну зброю з метою дискредитації — ГУР

Джерело: Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook

Українська розвідка заявила, що Росія передала бойовикам ХАМАСу захоплену в Україні іноземну зброю. РФ має намір використати цю інформацію для нібито “викривальних публікацій” та так званих “розслідувань” у західних ЗМІ з метою дискредитації ЗСУ.

За даними ГУР, Москва хоче звинуватити Сили оборони України у буцімто продажу західної зброї терористам на регулярній основі.

“Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви”, – заявили у розвідці.

Метою подібної провокації є спроби припинити надання допомоги Україні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.