Ворог утримує на бойовому чергуванні підводний ракетоносій – ОК «Південь»

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Станом на 9 жовтня оперативна ситуація в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою.

Зазначається, що різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Водночас через потужний шторм корабельне угруповання ворога в Чорному морі згорнуто до двох одиниць. На бойовому чергуванні – один підводний ракетоносій, споряджений до чотирьох ракет типу “Калібр”.

Протягом минулої доби противник завдав авіаційного удару із застосуванням двох керованих авіабомб по населеному пункту Берислав. Окупанти продовжують завдавати удари дронами та скидати осколкові боєприпаси з них по населених пунктах Херсонщини.  Протягом доби ворог здійснив 37 артилерійських обстрілів з використанням понад 180 снарядів.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. Разом з тим, у пресслужбі зауважили, що з погіршенням погодних умов розвідування результатів  ускладнено.

Поки що уточнюємо. Згодом відзвітуємо, – мовиться у повідомленні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.