Мера міста Суми відсторонили від займаної посади на два місяці

Джерело: пресслужба НАБУ

9 жовтня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та відсторонив від займаної посади мера міста Суми Олександра Лисенка. Його спільно з директором Департаменту інфраструктури Сумської області нещодавно викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Уточнюється, що строк відсторонення становить два місяці.

Зауважимо, 6 жовтня Олександра Лисенка, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі — понад  2 млн гривень, випустили під заставу.

У пресслужбі Вищого антикорупційного суду зазначили, що розмір застави становив 3 мільйони гривень, які внесено 5 жовтня.

4 жовтня під час процесу обрання запобіжного заходу  Олександр Лисенко зазначив, що спершу пропонували заставу в розмірі 10 мільйонів гривень.

Довідка. 4 жовтня слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід Сумському міському голові Олександру Лисенку, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі — понад  2 млн гривень.

Зауважується, що суд частково задовольнив клопотання та обрав Лисенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень. Так, у разі внесення застави на особу буде покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Раніше у СБУ повідомили, що вони зокрема “обклали даниною” місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття.

У пресслужбі поінформували, що СБУ та НАБУ затримали обох посадовців “на гарячому” у момент отримання одного з траншів неправомірної вигоди у розмірі 1,4 млн грн.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 гривень.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.