Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів на Кабінет міністрів

Джерело: Telegram-канал Гетманцева

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів на Кабінет міністрів.

Нардеп нагадав, що ще у лютому 2023 року парламент прийняв Закон України № 2957- IX, який покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику тощо), що експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, що підлягає сплаті.

“За узгодженою позицією з Мінекономіки (яке є відповідальним за розробку підзаконки) було визначено, що Закон буде введений в дію лише з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того, щоб Уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти”, – додав Гетманцев.

Попри це, пройшло вже сім місяців, з дня введення Закону в дію, а “віз і нині там”.

Нардеп поскаржився. що до цього часу Кабмін так і не прийняв підзаконні акти, що сприяє продовженню існування схем щодо заниження вивізного мита під час експорту товарів.

“У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати в шановних урядовців, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки Державі у війну та відшкодує їх? Звертаюся із заявою до правоохоронців”, – резюмував Гетманцев.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.