З Ізраїлю та Сектору Газа не можуть виїхати близько 450 українців — МЗС

Джерело: телемарафон

Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що з Ізраїлю та Сектору Газа не можуть виїхати близько 450 українців. Вони звернулися до оперативного штабу через неможливість залишити цю територію у зв’язку зі скасуванням авіарейсів.

В Ізраїлі близько 300 громадян заявили про неможливість виїхати, а з Сектору Газа – 150.

Також речник зауважив, що станом на 10 жовтня дипломати розшукали в Ізраїлі ще 7-х громадян України. Посольство допомогло шести родинам знайти тимчасове житло в Ізраїлі.

“Що стосується українців загиблих чи постраждалих. Ми мамо підтверджену інформацію про двох українок. Ситуація більше не змінилася. Ми маємо інформацію про можливу загибель ще трьох українців: двоє на території Ізраїлю, одного на території Сектора Газа. Але цю інформацію наразі не підтверджено”, – зазначив речник Міністерства.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.