Зеленський анонсував «хороші новини» щодо ППО після переговорів у Румунії

Джерело: Reuters

10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що має хороші новини стосовно постачання артилерії та систем протиповітряної оборони після переговорів із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Бухаресті.

Моїм головним акцентом сьогодні була протиповітряна оборона. І я радий, що Україну почула румунська сторона, – зазначив Зеленський.

Глава Української держави також зауважив, що потрібно зробити все можливе, щоб Росія не перетворила частину Чорного моря чи Дунайського регіону на морську “мертву зону”.

Росія вийшла з угоди, яка гарантувала безпечне транспортування українського зерна через Чорне море, і атакувала українську портову інфраструктуру на річці Дунай.

Окрім цього, президент торкнувся питання конфлікту між Ізраїлем і палестинцями, повторивши, що в інтересах Росії – розпалювати війну на Близькому Сході.

Зауважимо, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Під час зустрічі сторони підписали двосторонню декларацію, яка фіксує ключові речі взаємодії між державами: і безпекову співпрацю, зокрема в регіоні Чорного моря, і підтримку української “Формули миру”, і розширення економічної та логістичної взаємодії, транспортних зв’язків, спрощення процедур перетину кордону, а також відкриття нових пунктів пропуску на кордоні.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.