Правоохоронці щодня фіксують близько 200 російських обстрілів – МВС

Джерело: пресслужба МВС

Заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв повідомив, що правоохоронці кожного дня фіксують близько 200 обстрілів території України з боку російських загарбників.

“Щодня держава-терорист обстрілює мирні населені пункти нашої держави. Ми фіксуємо близько 200 таких обстрілів. Зрозуміло, що з настанням осінньо-зимового періоду ціллю обстрілів можуть стати об’єкти енергетичної інфраструктури, тому Міністерство внутрішніх справ готується і до цих викликів”, — розповів він.

Водночас Сергєєв нагадав, що уряд підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо створення Координаційного штабу з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення. За його словами, до цього штабу ввійшли 17 міністерств, інші центральні органи виконавчої влади та правоохоронні органи. Головною метою штабу є саме вжиття скоординованих та злагоджених дій задля ліквідації наслідків обстрілів.

Також заступник міністра зазначив, що представники міністерства будуть вживати заходів для якнайшвидшого проведення аварійно-рятувальних робіт, забезпечення охорони порядку, запобігання злочинності в містах, районах, регіонах, де можуть статися тривалі відключення світла.

“Це – збільшена кількість нарядів Національної поліції та Національної гвардії. Також – наближення маршрутів їх патрулювання до супермаркетів, залізничних станцій, вокзалів та інших об’єктів забезпечення життєдіяльності населення. Важливим також є захист об’єктів критичної інфраструктури і забезпечення функціонування Пунктів незламності, які також створені в органах системи МВС”, — додав він.

Окрім цього Сергеєв запевнив, що МВС та ДСНС щоденно контролюють питання функціонування укриттів, їх доступність та забезпеченість. За словами посадовця, нині створюється електронний облік укриттів.

“Перевірки спільно з місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування проводяться щоденно. Виявляються та оперативно усуваються недоліки”, — резюмував заступник міністра.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.