8 листопада Єврокомісія ухвалить рекомендації щодо переговорів про членство України в ЄС

Джерело: пресслужба “ЄС”

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Брюсселі, повідомив, що 8 листопада Єврокомісія ухвалить рекомендації щодо початку переговорів з Україною про членство в Євросоюзі.

Разом із тим, політик заявив, що до того часу необхідно зробити все необхідне, аби змінити думку скептиків членства України в ЄС. Він наголосив, що до того часу потрібно завершити прийняття закону про PEP (Politically exposed persons, Політично значущі особи – прим.ред.), допрацювати санкції щодо електронних декларацій і завершити ситуацію із захистом демократії і свободи слова.

Також до 8 листопада необхідно доопрацювати низку законів, зокрема з питання національних меншин.

Порошенко додав, що в Європарламенті готується велика Резолюція, в яку будуть включені українські питання. Зокрема, українська делегація домовилася розпочати процес створення позиції під назвою “спеціальний представник”. Він займатиметься відновленням, відбудовою та конфіскацією російських активів.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.