Освячував техніку РФ: на Харківщині настоятелю храму УПЦ МП повідомлено про підозру

Джерело: Офіс генпрокурора

Настоятелю одного з храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП, який освячував техніку російських окупантів й підтримував дії РФ, повідомлено про підозру.

Наприкінці липня 2022 року в окупованому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу “Дня Хрещення Русі”, який проводився місцевими представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Саме там протоієрей Московського патріархату благословляв представників ЗС РФ та освячував військову автомобільну техніку окупантів.

Зображення: Офіс генпрокурора/Telegram

Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру захід для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах.

Під час звільнення Харківщини протоієрей разом із сім’єю втік на територію РФ, де зараз він є настоятелем однієї з російських церков.

Зображення: Офіс генпрокурора/Telegram

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.