Уряд Ізраїлю не може підтвердити, що бойовики ХАМАСу обезголовлювали немовлят

Джерело: CNN

Ізраїльський уряд не підтвердив заяву про те, що бойовики палестинського угруповання ХАМАС відрізали голови немовлят під час атаки 7 жовтня. Це суперечить попередній публічній заяві офісу прем’єр-міністра Ізраїлю.

“Були випадки, коли бойовики ХАМАСу вчиняли обезголовлення та інші звірства в стилі ІДІЛ. Однак ми не можемо підтвердити, чи були жертви чоловіками чи жінками, військовими чи цивільними, дорослими чи дітьми”, – сказав ізраїльський посадовець у коментарі CNN.

10 жовтня в ізраїльських ЗМІ з’явилися твердження про те, що дітей обезголовлювали в кібуці Кфар-Аза. Пізніше Армія оборони Ізраїлю назвала цю сцену “різаниною” в заяві CNN.

Жінок, дітей, малюків і людей похилого віку “жорстоко вбивали у спосіб дій ІДІЛ”, – заявили у ЦАХАЛ.

Тал Генріх, прессекретарка прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, заявила 11 жовтня, що у Кфар-Аза були знайдені немовлята та діти раннього віку з “відрубаними головами”.

Президент США Джо Байден підтвердив цю інформацію. Під час круглого столу з лідерами єврейської громади в середу він сказав: “Я роблю це давно, я ніколи не думав, що побачу… підтверджено фотографії терористів, які обезголовлюють дітей”.

Пізніше офіційний представник адміністрації США пояснив слова Байдена, сказавши CNN, що ні Байден, ні його помічники не бачили фотографій і не отримували підтверджених повідомлень про дітей або немовлят, яких обезголовив ХАМАС.

Посадовець уточнив, що Байден мав на увазі публічні коментарі ЗМІ та ізраїльських офіційних осіб.

Речник ЦАХАЛу Джонатан Конрікус пізніше того ж дня заявив, що терористи, ймовірно, обезголовлювали немовлят у кібуці Беері.

“Ми отримали дуже тривожні повідомлення про те, що є немовлята, яким відрізали голови… Я думаю, тепер ми можемо з відносною впевненістю сказати, що, на жаль, це те, що сталося в Беері”, – сказав він.

  • За останніми даними, станом на 12 жовтня в Ізраїлі унаслідок атаки палестинського угруповання ХАМАС загинуло 1300 осіб.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.