Порошенко: Я впевнений, що російських інструкторів ПВК «Вагнер» переправили до ХАМАСу

П’ятий президент України, лідер партії “ЄС” Петро Порошенко заявив про свою впевненість у тому, що терористичні атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня допомагали готувати інструктори ПВК “Вагнер”, перекинуті з Сирії. 

Джерело: Euractiv.

“Я абсолютно впевнений, що російські інструктори ПВК “Вагнер” із Сирії були переправлені до ХАМАСу в Газі і брали участь у підготовці терористів для абсолютно варварської атаки на Ізраїль із сектору Гази”, – сказав Порошенко.

Політик додав, що Росії вигідна війна, яка зараз точиться в Ізраїлі, їй на руку дії зокрема терористів ХАМАСу.

Свої здогадки Порошенко підкріпив досвідом: тактика ВПК “Вагнер” йому знайома ще з 2014-го року. Саме тоді на сході України почали з’являтися перші найманці.

“Я знаю почерк ПВК “Вагнер” з їхніх атак у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Соледарі, Бахмуті. Це – тактика ПВК “Вагнер”, – переконаний він.

  • Член керівництва ХАМАС у вигнанні Алі Баракех заявив, що про плани щодо широкомасштабного вторгнення в Ізраїль знало лише обмежене коло найвищих керівників терористичної організації.
  • За останніми даними, станом на 12 жовтня в Ізраїлі унаслідок атаки палестинського угруповання ХАМАС загинуло 1300 осіб.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.