Залужний провів першу розмову з новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США

Джерело: Валерій Залужний у Telegram

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з генералом Чарльзом Брауном, новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Під час розмови Головнокомандувач ЗСУ детально ознайомив колегу із поточним станом справ, оперативною ситуацією на фронті, кроками в обороні та наступі.

Також Залужний поінформував про активізацію дій противника на певних напрямках та його імовірні плани.

Крім того, сторони обговорили нагальні потреби Збройних сил України – це засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи та снаряди.

Головнокомандувач ЗСУ подякував за черговий пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні.

Окремо сторони зупинилися на питанні підготовки українських військовослужбовців та відновлення підрозділів.

Своєю чергою, генерал Браун висловив запевнення у підтримці України та плідній співпраці у боротьбі з агресією РФ.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.