У Росії все готове до масової мобілізації, однак оголосити її не можуть – ГУР МОУ

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України

Представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Українській правді” прокоментував мобілізаційну кампанію всередині держави-агресора.

За його словами, у Росії вже все готове до оголошення мобілізації. Водночас на даний час влада РФ не може цього зробити з двох причин – виборів президента у березні 2024 року та через те, що це негативно вплине на економіку.

“Держава-агресор Росія готова до процесу великої хвилі мобілізації: уточнено всі списки, все переведено в електронний облік, значно посилено вимоги законодавства, норми кримінального кодексу РФ у частині покарання за ухилення від військової служби та дезертирство”, – зауважив Скібіцький.

Водночас він наголосив, що загалом процес мобілізації у РФ не припинявся і триває вже понад рік.

“Кожного дня Росія приховано здійснює мобілізацію для заміщення втрат, які несуть збройні сили РФ на нашій території, а по-друге ― для формування нових частин і з’єднань”, – зауважив представник розвідки.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.