Росія не полишає спроб втягнути Білорусь у війну проти України – ГУР МОУ

Джерело: представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері Radio NV.

В українській розвідці повідомили, що Росія не полишає спроб втягнути білоруську армію у повномасштабну війну проти України.

Він пояснив, що для Кремля втягнення Білорусі у повноцінну наземну операцію в Україні – це стратегічне завдання. Навіть попри те, що за весь час протистояння вони не змогли вмовити РБ приєднатись до війни, РФ не полишає цих спроб.

Юсов також зауважив, що Росія знає всю інформацію про усі об’єкти критичної інфраструктури на території Білорусі, про сильні і слабкі сторони РБ, а також про її спецслужби та армію.

Цю інформацію, додав він, ворог використовуватиме як проти Білорусі, так і проти України.

“Таких сценаріїв є чимало. Від імітаційних ДРГ, використання безпілотників по об’єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів. В цьому контексті росіян не треба недооцінювати. У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх же, з власним мирним населенням, і багато інших сценаріїв”, – пояснив Юсов.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.