Повторюють тактику Бахмута: у ЗСУ повідомили про штурм росіянами Авдіївки

Джерело: речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в етері телемарафону

За даними українських військових, під час атак на Авдіївку російські війська повторюють тактику атак на Бахмут, тобто відправляють на штурм низку солдатів, але зазнають великих втрат.

Як розповів Штупун, за 5 діб російських наступальних операцій, окупанти вже зазнали великих втрат як у живій силі, так і в техніці.

Речник зауважив, що для окупантів штурм Авдіївки є дуже важливим, адже їм потрібно показати хоч якусь перемогу.

“Наразі чотири доби поспіль зростають втрати у ворога. Ворог втратив понад триста одиниць військової техніки. Втрати в живій силі більш як три тисячі осіб. Це за неповних п’ять діб. Тому ворог зривається на мирному населенні, на цивільних”, – сказав він.

Він додав, що тактика російських військ в Авдіївці дуже нагадує тактику окупантів у Бахмуті: спершу загарбники кидають техніку, а там, де вона не проходить – іде піхота.

“Ми спалили багато техніки, тому ворог продовжує гнати піхоту. Можна це назвати також м’ясними штурмами”, – зауважив Штупун.

Речник резюмував, що на штурм Авдіївки росіяни кидають новомобілізованих солдатів, які не орієнтуються у місцевості. Окрім цього, фіксуються випадки, коли вони відмовляються йти на штурм.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.