У Держспецзв’язку розпорядились блокувати сервіс генерації мультипосилань Linktree

Джерело: пресслужба НКРЗІ

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації видала розпорядження, згідно з яким наказала провайдерам зв’язку блокувати домен популярного сервісу Linktree. Серед зазначених причин називають воєнний стан.

Відповідне розпорядження опублікувала пресслужба Національної комісії з регулювання у сферах електронних комунікацій, РЧР та поштового зв’язку.

НКЕК доводить до відома постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) від 06.10.2023 № 690/1521 про здійснення блокування доменних імен, а також їхніх піддоменів на рекурсивних DNS-серверах, – зазначили у повідомленні.

Джерело: nkrzi

Безплатний австралійський сервіс Linktree створює лендінгові сторінок з мультипосиланнями. Здебільшого соцмережі дозволяють розмістити у профілі користувача одне посилання. Водночас це створює незручності для компаній та блогерів, які мають декілька сторінок в соцмережах. Тож сервіс особливо популярний зокрема серед українських користувачів Instagram. До нього звертаються користувачі Instagram, TikTok, Twitch, Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn.

Зауважимо, серед причин блокування у розпорядженні називають “воєнний стан та особливості управління телеком-мережами під час воєнного стану”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.