Рада безпеки ООН відхилила російську резолюцію щодо ХАМАС

Джерело: The Telegraph

Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй у понеділок, 16 жовтня, проголосувала за відхилення спроб Росії прийняти резолюцію, яка б засуджувала вбивства мирних жителів та не звинувачувала б ХАМАС у звірствах, скоєних в Ізраїлі.

У проєкті резолюції містився б заклик до “негайного, тривалого і повністю дотриманого гуманітарного припинення вогню” та засудження “будь-якого насильства та бойових дій, спрямованих проти цивільних осіб, і всіх актів тероризму”.

Голосуючи проти пропозиції, посол Великої Британії Барбара Вудворд сказала, що для цієї ради було б “несумлінно ігнорувати найбільший теракт в історії Ізраїлю”.

Лише чотири країни приєдналися до Росії в голосуванні за резолюцію — Китай, Об’єднані Арабські Емірати, Мозамбік і Габон. 

США, Франція та Японія приєдналися до Великої Британії у відхиленні, тоді як інші шість країн утрималися. 

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.

Чилійські вчені розробили вакцину для стерилізації собак. Відтак тваринам тепер не знадобиться хірургічне втручання для цієї процедури. Особливість вакцини у тому, що вона – зворотня.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.