50 млрд євро: в Європарламенті погодили створення Українського фонду

Джерело: Європарламент

17 жовтня під час засідання у Страсбурзі депутати Європейського парламенту погодили у першому читанні пропозиції комісій щодо створення Українського фонду. Євродепутати проголосували за пропозицію щодо виділення 50 мільярдів євро на відновлення.

Нею пропонується скерувати кошти на відновлення, реконструкцію та модернізацію України протягом 2024-2027 років.

За це проголосували 512 депутатів ЄП, 45 виступили “проти” та ще 63 – “утрималися”.

“Депутати Європарламенту закликають посилити демократичну підзвітність у рамках механізму та закликають Україну зберегти багатопартійний характер свого демократичного державного устрою та узгодити вимоги членства в ЄС”, – зазначено у повідомленні.

В ЄС депутати наполягали на перегляді бюджету, бо Україні ще не передбачено допомоги після кінця 2023 року. В Європарламенті закликали підтримати пакет, який буде інтегровано до річного бюджету на 2024 рік. Переговори щодо нього узгодять у листопаді.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.