Через румунський порт Україна відвантажила вже 10,5 млн тонн зерна 

Джерело:  The Telegraph

У вівторок, 17 жовтня, в адміністрації порту Констанца повідомили, що Україна відвантажила вже 10,5 мільйона метричних тонн зерна через румунський чорноморський порт.

Дані порту Констанца, які не включають обсяги перевалки через менші румунські дунайські порти, такі як Галац, свідчать, що 9,2 мільйона тонн українського зерна залишили порт за перші вісім місяців цього року.

Загалом у січні-вересні порт відвантажив 25,1 млн тонн зернових, що є попереднім річним рекордом.

Румунія також заявила, що має на меті подвоїти щомісячну транзитну потужність українського зерна – до 4 мільйонів тонн – у найближчі місяці, інвестуючи в інфраструктуру.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.