TikTok оскаржить штраф на понад €345 млн за порушення конфіденційності даних підлітків

Джерело: Bloomberg

TikTok оскаржить в суді рішення ЄС щодо накладення штрафу розміром в 345 мільйонів євро (363 мільйони доларів) за порушення конфіденційності даних та припис через те, що компанія не подбала про захист приватних даних своїх користувачів-підлітків.

Як розповіли в агентстві, підрозділ ByteDance Ltd. подав апеляцію до Генерального суду Європейського Союзу проти штрафу, а також оскаржує на місцевому рівні наказ головного регулятора даних в Ірландії про усунення “оманливих або маніпулятивних” практик.

Зазначено, що у вересні Ірландська комісія із захисту даних оштрафувала TikTok, дійшовши висновку, що застосунок “не захистив неповнолітніх від непотрібної обробки даних і не діяв у прозорий спосіб”.

Зокрема перевірка стосувалася п’ятимісячного періоду, з липня 2020 року по 31 грудня 2020 року, і встановила, що обробка даних TikTok впродовж цього проміжку часу порушувала правила Загального регламенту захисту даних щодо дітей віком від 13 до 17 років.

При цьому вказано, що згідно із Загальним регламентом про захист даних (GDPR), ірландський наглядовий орган відповідає за всі перевірки TikTok, оскільки платформа тепер має свою європейську базу в Дубліні.

Утім, з огляду на те, що ймовірне порушення мало загальноєвропейський характер, остаточне рішення повинна ухвалити Європейська рада із захисту даних – група європейських регуляторів, відповідальних за дотримання закону.

Своєю чергою, група експертів ЄС, яка складається з представників 30 європейських країн, висловила занепокоєння тим, як TikTok “підштовхує” дітей до створення публічних облікових записів і робить відео, розміщені в мережі, публічними за замовчуванням.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.