США направили до Ізраїлю групу швидкого реагування з корпусом морської піхоти – WP

Джерело: The Washington Post

За словами двох посадовців Пентагону, які говорили на умовах анонімності, США відправили до берегів Ізраїлю десантну оперативну групу, яка нараховує близько 4 тисяч військових моряків та бійців морської піхоти.

Очікується, що десантна група швидкого реагування під назвою “Батаан” приєднається до зростаючого американського флоту біля узбережжя Ізраїлю. Зокрема йдеться про 26-й експедиційний підрозділ морської піхоти, що постійно базується в Кемп-Лежен, штат Північна Кароліна.

Як розповіли у виданні, навчений для виконання широкого спектру місій, цей підрозділ разом із десантними кораблями USS Bataan та USS Carter Hall вирушили з Кувейту, де у них були навчання, у Середземне море.

Третій корабель, пов’язаний з підрозділом, USS Mesa Verde, вже був у Середземному морі та повинен був вирушити до ізраїльського берега раніше.

“Розгортання групи швидкого реагування є останнім проявом підтримки Вашингтоном Ізраїлю та вказує на занепокоєння офіційних осіб США щодо ризику залучення до війни Ірану та проіранського ліванського угруповання Хезболла”, – йдеться в матеріалі.

У 1941 році впродовж двох днів, 29-30 вересня, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл беззбройного цивільного населення.

29 вересня відзначається Всесвітній день серця, Міжнародний день глухих, Всесвітній день мігрантів і біженців; в Україні – День пам’яті трагедії в Бабиному Яру. За церковним календарем – день пам’яті святого преподобного Киріяка самітника.

За даними синоптиків, у неділю, 29 вересня, в низці областей України пройдуть помірні дощі, подекуди – пориви вітру до 15-20 м/c.

В США понад 50 людей загинули, а майже 3,5 мільйона залишилися без світла в суботу, 28 вересня, внаслідок сильного вітру та дощу, викликаних ураганом Хелен.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.