До Німеччини в’їхала рекордна кількість нелегальних мігрантів за понад сім років

Джерело: Deutsche Welle

У вересні до Німеччини в’їхала рекордна кількість нелегальних мігрантів, поліція зафіксувала понад 21 тисячу осіб.

Так, 21 366 нелегальних мігрантів — найвищий місячний показник за 7,5 років, з лютого 2016 року, розпалу міграційної кризи. Зауважується, що показник стабільно зростає. Загалом із січня по вересень до Німеччини незаконно в’їхали 92 119 осіб. Тож якщо тенденція продовжиться, показник рекорду у 112 000 осіб буде перевищено.

Напередодні лідери трьох партій правлячої коаліції зустрілися в Берліні, аби обговорити ситуацію з нелегальною міграцією. Канцлер Олаф Шольц заявив, що нарешті вже необхідно “депортувати у великих масштабах тих, хто не має права залишатися у Німеччині”.

Читайте також: В ЄС оприлюднили план захисту від напливу мігрантів

Зауважмо, 27 вересня міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер оголосила про тимчасові перевірки на кордонах з Польщею та Чехією, аби спробувати стримати наплив шукачів притулку.

Нагадаємо, раніше німецький план щодо фінансування благодійних організацій, які допомагають мігрантам у Середземному морі, викликав труднощі в Італії, оскільки Рим намагається застосувати жорсткіші заходи, аби зупинити міграційний потік.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.