Росіяни прагнуть перерізати дорогу до Авдіївки — МВА

Джерело: етер “Радіо Свобода

ЗС РФ не припиняють тримати дорогу до Авдіївки під постійним вогневим контролем. Внаслідок атак ускладнено евакуацію жителів та доставлення гуманітарної допомоги.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш зауважив, що у місті залишається 1 601 особа. Він наголосив, що місцеві неохоче залишають місто, а умовити їх складно.

Останні три дні евакуації не проводили. Її заплановано на сьогодні.

“22 кілометри до міста постійно під обстрілами – і вдень, і вночі. Відповідно, це дуже ускладнює й евакуацію, і ввезення гуманітарної допомоги. Будь-яка логістика – це все одною дорогою”, – сказав Барабаш.

За його словами, для росіян будь-який рух дорогою, яка веде до міста, є сигналом для того, щоб відкривати вогонь. Коли дозволяє погода, вони запускають безпілотні апарати “Орлани” і стежать за маршрутом.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.