Міноборони вперше затвердило нові зразки БпЛА для ЗСУ за спрощеною процедурою

Джерело: Міноборони

Міністерство оборони України допустило до експлуатації одразу кілька нових зразків безпілотних літальних апаратів за спрощеною процедурою.

Процес допуску зайняв всього кілька днів: вперше це відбулося за схемою спрощеного допуску інновацій на полі бою. Те, що раніше гальмувало місяцями, запрацювало за швидким та прозорим алгоритмом.

“FPV-дрони – реальні інструменти для знищення ворога та захисту нашої країни, тому Міноборони робить усе, аби їх ставало більше. Нові вітчизняні розробки, які вже встигли випробувати та схвалити наші військові, є найкращим рішенням для поповнення арсеналу”, – зазначили в оборонному відомстві.

А також додали, що окремим досягненням є наші дрони, призначені для виконання бойових задач із цілодобового спостереження та розвідки вдень та вночі.

21 жовтня уряд підтримав постанову, розроблену Міністерством оборони, про спрощений порядок допуску до експлуатації безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби.

Зареєструвати свій запит на допуск до експлуатації нового зразка озброєння можна через Акселератор інноваційного розвитку Міністерства оборони України.

Завдяки цьому сервісу вже надійшло 354 зразки від виробників озброєння та військової техніки. 108 зразків затверджено до експлуатації, 199 заявок вивчаються.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.