Залужний зустрівся з Каволі й Радакіним: обговорили ситуацію на фронті та плани ворога

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

26 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі та начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіним. Зокрема сторони обговорили ситуацію на фронті, оцінивши можливі плани ворога.

Провели зустріч у широкому складі з нашими партнерами — Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних Сил НАТО в Європі, командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі та начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіним, — зазначив український генерал.

Під час зустрічі сторони детально обговорили ситуацію на полі бою, наступальні та оборонні операції ЗСУ, ситуацію на найскладніших напрямках, а також дії та ймовірні плани росіян.

Залужний повідомив, що окремо обговорили актуальні потреби Збройних Сил України у снарядах, дронах та військовій техніці. Також акцентували на важливих питаннях посилення протиповітряної оборони та прикриття в осінньо-зимовий період обʼєктів критичної інфраструктури.

Український генерал висловив вдячність нашим союзникам за непохитну підтримку та допомогу.

Разом ми сильніші, і разом ми переможемо! – наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

Зауважимо, у серпні деякі з найвищих військовослужбовців альянсу НАТО вирушили до польсько-українського кордону, щоб зустрітися з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 15 вересня зустрівся з американськими та британськими партнерами й ознайомив їх із ситуацією на фронті.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.