Adidas терпів неналежну поведінку Каньє Веста майже десять років – розслідування NYT

Джерело: The New York Times

Американський репер Каньє Вест втратив своє партнерство з компанією Adidas після антисемітських коментарів, а також низки інших образливих заяв у жовтні минулого року. Однак, згідно з новим звітом The New York Times, Adidas “майже десять років терпів його неналежну поведінку за лаштунками”.

The Times виявила, що компанія Adidas боролася з його антисемітською поведінкою з перших днів їхнього партнерства.

Згідно з розслідуванням, Каньє Вест “робив антисемітські та образливі коментарі сексуального характеру, демонстрував непостійну поведінку та постійно висував чимраз більші вимоги” протягом усього партнерства, а керівники Adidas виправдовували його погану поведінку заради прибутку.

У 2013 році, коли співробітники Adidas показали Весту свій початковий дизайн кросівок, він не був задоволений продуктом і, за словами двох учасників, намалював свастику на носку одного взуття.

Пізніше, у 2015 році, коли Вест готувався до дебюту першої колекції YEEZY під час тижня моди в Нью-Йорку в лютому, кілька співробітників подали скарги до керівництва Adidas щодо його “образливих і сексуально грубих коментарів”. 

У 2018 році Каньє сказав, що, на його думку, 400 років рабства, яке пережили покоління темношкірих людей, звучало як “вибір”. 

Того ж року він сказав співробітникам і партнерам Adidas, що він “захоплювався командою Гітлера у сфері пропаганди, вважаючи його майстром маркетингу”, пише The New York Times. Менеджер компанії, який був євреєм, заявив, що Вест запропонував йому щодня цілувати фотографію Гітлера, “щоб проявити безумовну любов”.

В епізоді подкасту Drink Champs 16 жовтня минулого року Каньє сказав: 

“Я можу говорити антисемітські речі, і Adidas не може мене кинути. Що тепер?”

Через дев’ять днів після цього компанія остаточно припинила партнерство з ним, заявивши: 

“Нещодавні коментарі та дії Каньє були неприйнятними, викликали ненависть і були небезпечними, і вони порушували цінності компанії щодо різноманітності та інклюзивності, взаємної поваги та справедливості”.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.