Колишній віце-президент США Майк Пенс заявив про призупинення президентської кампанії

Джерело: Insider

Колишній віце-президент США Майк Пенс в суботу, 28 жовтня, заявив, що призупиняє свою президентську кампанію.

Пенс зробив це оголошення під час виступу на саміті Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегасі, де він рішуче виступив за те, щоб Сполучені Штати продовжували міцний альянс з Ізраїлем, водночас заявивши, що його власний час у Білому домі добігає кінця у 2024 році.

“Біблія говорить нам, що для кожної мети під небом є час. Подорожуючи країною протягом останніх шести місяців, я прийшов сюди, щоб сказати, що мені стало ясно: зараз не мій час. Тож після довгих молитов і роздумів я вирішив призупинити свою президентську кампанію від сьогодні”, – сказав він.

Пенс, який обіймав посаду віце-президента за президента Дональда Трампа, розпочав свою передвиборчу кампанію, прагнучи звернутися до євангельських виборців.

“Зараз я залишаю цю кампанію, але дозвольте мені пообіцяти вам, що я ніколи не покину боротьбу за консервативні цінності і ніколи не припиню боротися за обрання принципових республіканських лідерів на всі посади в країні”, — продовжив він.

Пенс не отримав такої кількості виборців від республіканців, як очікувалося, у боротьбі за номінацію, яку очолював колишній президент Дональд Трамп.

Його передвиборча кампанія накопичила великі суми боргів: Пенс на кінець вересня мав борг у 621 000 доларів США і лише 1,2 мільйона доларів США у банку – значно менше, ніж в інших конкурентів-республіканців.

64-річний чоловік втратив підтримку багатьох виборців-республіканців, коли публічно розійшовся з Трампом через заворушення на Капітолії 6 січня 2021 року, а також коли він головував на сертифікації результатів виборів Джо Байдена в Конгресі 2020 року.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.