Канада запропонувала створити міжнародну коаліцію для повернення українських дітей з РФ

Джерело: Офіс президента

Під час третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, Канада запропонувала створити міжнародну коаліцію держав для сприяння поверненню українських дітей, депортованих чи примусово переміщених Росією з ТОТ.

В цій ініціативі Канаду підтримали багато країн.

Зауважується, що пропозиція стосовно міжнародної коаліції – це елемент плану реалізації Української формули миру в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених, підготовленого й представленого на Мальті міжнародною робочою групою, до якої увійшли представники майже 30 країн і міжнародних організацій.

РФ продовжує свою неспровоковану брутальну війну проти України. Масова депортація й цілеспрямоване викрадення українських дітей для їх подальшої русифікації є спланованою геноцидною політикою РФ, — мовиться у повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що нині в російському полоні перебувають тисячі українських військовослужбовців, які потребують допомоги. Одначе, Росія досі не надає доступу міжнародним організаціям, як-от ООН і МКЧХ, для моніторингу умов їх утримання.

Зауважимо, 22 жовтня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Гава Української держави поінформував, що лише документально Україна може підтвердити депортацію 20 тисяч українських дітей, водночас додав, що цифри можуть бути більшими.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.