Уночі окупанти атакували Кременчуцький НПЗ: є влучання

Джерело: голова Полтавської ОВА Філіп Пронін

Уночі 1 листопада російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе. Є влучання по нафтопереробному заводу у Кременчуці.

За інформацією місцевої влади, повітряна тривога на Полтавщині уночі тривала понад 4 години.

“На жаль, є влучання по нафтопереробному заводу в Кременчуці. Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована”, – повідомив Пронін.

Очільник регіону додав, що за попередніми даними обійшлось без жертв. На цей час встановлюється інформація щодо завданих руйнувань.

Після атаки НПЗ не працює. На місці задіяні відповідні служби.

Пронін додав, що частину ворожих БпЛА, які атакували Полтавщину, було збито.

  • Підрядники оборонних підприємств, які займаються випуском гіперзвукових ракет “Кинджал”, досі не потрапили під санкції Заходу, тому вони продовжують імпортувати необхідні матеріали із країн Євросоюзу.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.