СБУ та ДБР проводять обшуки у спільників нардепа, який організував схему для ухилянтів

Джерело: СБУ

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань проводять обушки у спільників народного обранця, який є організатором незаконної схеми виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, через яку вносив ухилянтів до системи “Шлях” як волонтерів.

Задокументовано, що таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини.

За наявними даними, частину документів, необхідних для втечі ухилянтів за кордон, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Зараз правоохоронці проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників цього злочину.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій – офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва прокуратури.

  • Уродженці Чернівецької області повідомлено про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України.
  • Служба безпеки України затримала колишнього диякона УПЦ МП, який під виглядом “церковних місіонерів” відправляв за кордон ухилянтів.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.