ПВК «Вагнер» відновила вербування на чолі з сином Пригожина

Джерело: SkyNews

Приватна військова компанія “Вагнер”, ймовірно, могла відновити вербування солдатів під керівництвом сина колишнього глави групи та соратника Путіна Євгена Пригожина Павла Пригожина.

Група найманців перетворилася на підрозділ нацгвардії РФ, найнявши бійців з Пермі та Новосибірська. З посиланням на новосибірське представництво групи “Вагнер” повідомляється, що вербування відбувалося два-три дні.

Офіс заявив, що розшукує “колишніх військових” і виключає засуджених зі своїх лав.

Telegram-канали, пов’язані з групою “Вагнер”, повідомили, що не приймуть колишніх найманців, які прийшли в міноборони Росії після заколоту Євгена Пригожина.

Спроба міністерства оборони приєднати воєнізоване угруповання до своїх лав була однією з проблем, які лежали в основі конфлікту “Вагнер” з Кремлем.

Напруга досягла апогею, коли в червні Пригожин очолив короткочасний переворот проти військового керівництва РФ.

У серпні російські слідчі заявили, що він загинув в авіакатастрофі.

Зауважимо, нещодавно аналітики Інституту вивчення війни поінформували, що ПВК “Вагнер” може перейти в підпорядкування до Росгвардії чи Міноборони РФ, а очолити бойовиків може син Євгена Пригожина Павло.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.