На аукціоні Christie’s продали чотири стільці з церемонії коронації Чарльза ІІІ

Джерело: BBC

На аукціоні Christie’s в Лондоні продали чотири із сотні стільців, які були спеціально виготовлені для церемонії коронації британського монарха Чарльза ІІІ.

Як розповіли в агентстві, одну пару стільців продали за 18 900 фунтів стерлінгів, а другу — за 13 860 фунтів стерлінгів, що набагато вище початкової оцінки в 4 000 фунтів стерлінгів, встановленої аукціонним домом.

Гроші спрямують кільком благодійним організаціям, які займаються допомогою безхатькам та боротьбою з домашнім насиллям.

Водночас додається, що цього тижня відбудуться аукціони з продажу ще восьми стільців у Нью-Йорку та Парижі, а потім будуть приватні продажі на решту стільців.

Зазначається, що принц Вільям і його дружина Кетрін, принц Гаррі, принц Едвард і Софі, принцеса Анна і принц Ендрю були серед тих, хто користувався цими стільцями, виготовленими виробником меблів NEJ Stevenson.

За оцінками аналітиків ISW, найближчими днями російські війська можуть окупувати Селидове у Донецькій області, однак це, вважають фахівці, завадить ворогу підтримувати наступ на Покровськ.

В Україні триває 974-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 684 тисячі осіб.

24 жовтня відзначають Міжнародний день ООН, Всесвітній день інформації про розвиток, Всесвітній день боротьби з поліомієлітом та Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. Церква згадує мученика Аретти і тих, хто з ним.

За даними синоптиків у четвер, 24 жовтня, в Україні зберігатиметься суха і тепла погода.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.