РФ втратила 4 пускові установки ЗРК великої дальності за тиждень – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

У британській розвідці зауважили, що за минулий тиждень РФ, імовірно, втратила 4 пускові установки зенітно-ракетних комплексів великої дальності унаслідок українських атак.

Зокрема 26 жовтня російські пропагандисти повідомили про знищення трьох пускових установок СА-21 на Луганщині.

Своєю чергою українські джерела повідомили про додаткові втрати російської ППО у тимчасово окупованому Криму.

У розвідці зауважили, що Росія давно віддає перевагу достатнім, високотехнологічним системам ЗРК великої дальності як ключовому компоненту своєї військової стратегії.

Проте нещодавні втрати свідчать про те, що російська система ППО, яку атакують ЗСУ сучасним дальнім озброєнням, найімовірніше посилить і без того значне навантаження на інші системи та операторів ППО.

“Існує реалістична ймовірність того, що коли Росія замінить знищені системи в Україні, вона послабить свою протиповітряну оборону в інших операційних зонах”, – вважають британські розвідники.

  • Запеклі бої навколо Авдіївки точаться від 10 жовтня. РФ кинула на штурм міста на Донеччині тисячі військових, аби захопити Авдіївку та розширити контроль над Донбасом. Проте вже за кілька днів ця битва за Авдіївку стала чи не найдорожчою для Росії у війні.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.