У Богдана Шелудяка знайшли рідкісне захворювання, через яке йому складно ходити та говорити

Джерело: Богдан Шелудяк в Instagram

Український актор і телеведучий Богдан “Буше” Шелудяк розповів у Stories в Instagram, що у нього виявили “синдром Гійєна-Барре”, через що йому складно говорити та самостійно ходити.

Богдан звернувся до підписників з закликом уважно ставитись до свого здоров’я.

“Не те щоб я невідповідально ставився до здоров’я, і щось якось конкретно призвело до такої ситуації, але я розумію, що постійні мої стреси і нерви теж є тому причиною”, – розповів Буше.

Вчора, 1 листопада, Богдан подякував підписникам за підтримку та зазначив: 

“Повідомлення бачу, але не читаю, бо не можу сфокусувати зір”.

Фото: скрін з Stories в Instagram

Він додав, що “краще поки що не стає, але хоча б не сильно погіршується стан”, а також поділився фото, де проходить обстеження та лікування.

Довідково: Синдром Гійєна-Барре – це рідкісне автоімунне захворювання, при якому імунна система організму атакує власні нерви. Це призводить до м’язової слабкості, оніміння та інших неврологічних симптомів.

Зазвичай симптоми синдрому починаються раптово протягом декількох днів або тижнів. У більшості випадків синдром Гійєна-Барре минає протягом кількох місяців. Однак у деяких випадках симптоми можуть бути серйозними і призвести до інвалідності.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.